Gratis online spil til børn

Gratis computerspil online for børn

Har du et barn eller flere børn, som får lov til at bringe tid foran computeren derhjemme, så kunne det måske være en god idé at finde nogle gratis online spil, som de kan tilbringe tiden med. Der er intet som oplevelsen af forskellige farver og former for et barn, hvilket mange computerspil kan levere til din pc derhjemme. Der er dog ingen grund til at gå ud for at købe computerspil i dyre domme, da de alligevel hurtigt bliver for gamle, idet børn hele tiden vil have ny udfordringer at kaste sig over. Det kan skam gøres helt gratis og endda uden at skulle downloade og installere. Det stiller derfor ingen krav til dig, der gerne vil finde nogle sjove og underholdende spil til dine børn online. Det eneste, du skal gøre er at trykke på de links, som er givet til sidst i denne lille guide.

Lærerigt tidsfordriv

Du tænker måske nu, at kombinationen af børn og computerspil ikke kan være helt sund, og er der ikke også noget med, at de får firkantede øjne? Fordommene er mange, når det kommer til børn og computerspil, men hvis dine børn får den fornødne motion og har legekammerater, er der absolut ingen grund til alarm. Tværtimod. Computeren er et nødvendigt værktøj på stort set alle arbejdspladser, og derfor er det godt for dine børns kommende fremtid, at de får lært, hvordan den fungerer. En genvej til dette kan ligesom anden lærdom opnås igennem leg. Mange computerspil er skruet sådan sammen, at de udfordrer børnene og deres analytiske sans. Forskning har også vist, at både hukommelse og reaktionsevne øges ved visse former for spil. Der er således ingen grund til at tro, at dit barn bliver dum af at spille computerspil, som er et af eksemplerne på de fordomme, der findes.

Hold øje med dit barn

Det er dog ikke en god idé at lade dit barn spille hele tiden. Et par timer er helt fint, men må ikke være  substitut for fysiske og sociale aktiviteter. Ligeledes er det som forældre ikke tilrådeligt at lade computeren fungere som en babysitter eller som en konfliktløsning. Det er hverken til gavn for dit barn eller dig selv som forældre. Husk også at holde øje med dit barn, når det tilbringer tid foran computeren. Få et filter på, som frasorterer skadeligt indhold og lad ikke dit barn spille for voldelige spil i en lav alder.  

Sådan gør du

1. Følg et af de nedenstående links til gratis børnespil.

2. Hold øje med dit barn.

3. Lad ikke dit barn bruge computerspil som substitut for fysisk og social aktivitet.

4. Husk at din computer skal have et lydkort for at få lyd ud af computeren eller højttalerne.

 

Gratis online er gode men check også lige betalingsspillene  :)